Història de l'alimentació i la nutrició a la Comunitat Valenciana
Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem:
http://hdl.handle.net/10045/35571
Título: | Història de l'alimentació i la nutrició a la Comunitat Valenciana |
---|---|
Autor/es: | Bernabeu-Mestre, Josep | Galiana-Sánchez, María Eugenia | Trescastro-López, Eva María |
Grupo/s de investigación o GITE: | Grupo Balmis de Investigación en Salud Comunitaria e Historia de la Ciencia |
Centro, Departamento o Servicio: | Universidad de Alicante. Departamento de Enfermería Comunitaria, Medicina Preventiva y Salud Pública e Historia de la Ciencia |
Palabras clave: | Alimentació | Nutrició | Dieta | Història | Comunitat Valenciana |
Área/s de conocimiento: | Historia de la Ciencia | Enfermería |
Fecha de publicación: | ene-2012 |
Editor: | Generalitat Valenciana. Direcció General d'Investigació i Salut Pública |
Cita bibliográfica: | Viure en salut. 2012, 91: 13-14 |
Resumen: | Una de les raons que explica la capacitat de la cuina mediterrània per a formular de manera empírica uns principis actius saludables rau en el fet que la producció d'aliments sempre va ser limitada. Esta escassa disponibilitat, a causa de factors estructurals, geogràfics i climàtics, va obligar històricament a estructurar una cuina i establir uns hàbits alimentaris basats en un gran nombre d'aliments i en la necessitat de substituir-los per uns altres quan escassejaven o s'esgotaven, la qual cosa es va traduir en un consum variat i frugal. |
URI: | http://hdl.handle.net/10045/35571 |
ISSN: | 1888-6833 |
Idioma: | cat |
Tipo: | info:eu-repo/semantics/article |
Revisión científica: | si |
Aparece en las colecciones: | INV - SALUD - Artículos de Revistas Institucional - IUIEG - Publicaciones INV - BALMIS - Artículos de Revistas |
Archivos en este ítem:
Archivo | Descripción | Tamaño | Formato | |
---|---|---|---|---|
2012_Bernabeu_etal_Viure-en-salut.pdf | 790,39 kB | Adobe PDF | Abrir Vista previa | |
Todos los documentos en RUA están protegidos por derechos de autor. Algunos derechos reservados.