Repertori d'aliments en el Tirant lo Blanc: e dinaren-se ab molt gran plaer

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10045/130016
Registro completo de metadatos
Registro completo de metadatos
Campo DCValorIdioma
dc.contributorEstudis Transversals: Literatura i Altres Arts en les Cultures Mediterrànieses_ES
dc.contributorRecerca de la Literatura Contemporàniaes_ES
dc.contributor.authorBaile López, Eduard-
dc.contributor.otherUniversidad de Alicante. Departamento de Filología Catalanaes_ES
dc.date.accessioned2022-12-01T13:07:59Z-
dc.date.available2022-12-01T13:07:59Z-
dc.date.issued2009-
dc.identifier.citationTirant. 2009, 12: 5-31es_ES
dc.identifier.issn1579-7422-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10045/130016-
dc.description.abstractEl propòsit d’aquest treball és donar compte del repertori d’aliments contingut en el Tirant lo Blanc o, per dir-ho en termes prestats de Josep Pla i el seu clàssic El que hem menjat, el que mengen (i beuen) els personatges de la nostra novel·la de cavalleries. No es tracta, doncs, d’observar cap mena de ritual a taula ni tampoc de reflexionar sobre processos de preparació culinària, sinó que pretenem de centrar-nos específicament en una recopilació el més exhaustiva possible de les carns, els llegums, les fruites o les begudes que serveixen per al nodriment de Tirant, Carmesina i la resta de personatges com a mostra aproximativa dels hàbits d’alimentació del segle XV, especialment pel que fa a la noblesa.es_ES
dc.description.abstractThis paper tries to compile the repertoire of foods contained in Tirant lo Blanc or, taking cue from Josep Pla and his classic work El que hem menjat, what the characters of our chivalry novel eat (and drink). We do not want to observe any kind of ritual when sitting at the table nor study any culinary process, but we would like to attend specifically to each element (meats, vegetables, fruits, drinks) which contributes to the nutrition of Tirant, Carmesina and the rest of characters as an approximate way for analysis over feeding habits through the 15th century, especially regarding those people belonging to nobility.es_ES
dc.description.sponsorshipAquest treball s’ha fet en el marc del projecte de recerca FFI2008-00826, finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació del Govern d’Espanya, i s’ha beneficiat de l’ajuda complementària ACOMP/2009/162 de la Generalitat Valenciana.es_ES
dc.languagecates_ES
dc.publisherUniversitat de Valènciaes_ES
dc.rights© Universitat de Valènciaes_ES
dc.subjectAlimentacióes_ES
dc.subjectMenjares_ES
dc.subjectNodrimentes_ES
dc.subjectCuinaes_ES
dc.subjectTirantes_ES
dc.subjectMartorelles_ES
dc.subjectFoodes_ES
dc.subjectEatinges_ES
dc.subjectNutritiones_ES
dc.subjectCookeryes_ES
dc.titleRepertori d'aliments en el Tirant lo Blanc: e dinaren-se ab molt gran plaeres_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/articlees_ES
dc.peerreviewedsies_ES
dc.relation.publisherversionhttp://parnaseo.uv.es/tirant.htmes_ES
dc.rights.accessRightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_ES
dc.relation.projectIDinfo:eu-repo/grantAgreement/MICINN//FFI2008-00826es_ES
Aparece en las colecciones:INV - GRLC - Treballs sobre Literatura del Jo
INV - ET - Artícles de Revistes

Archivos en este ítem:
Archivos en este ítem:
Archivo Descripción TamañoFormato 
ThumbnailBaile_2009_Tirant.pdf288,54 kBAdobe PDFAbrir Vista previa


Todos los documentos en RUA están protegidos por derechos de autor. Algunos derechos reservados.