Humic substances and amino acids improve effectiveness of chelate FeEDDHA in lemon trees

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Título: Humic substances and amino acids improve effectiveness of chelate FeEDDHA in lemon trees
Autor/es: Sanchez Sanchez, Antonio | Sánchez Andreu, Juan | Juárez Sanz, Margarita | Jordá Guijarro, Juana Dolores | Bermúdez Bellido, María Dolores
Grupo/s de investigación o GITE: Química Agrícola
Centro, Departamento o Servicio: Universidad de Alicante. Departamento de Bioquímica y Biología Molecular y Edafología y Química Agrícola
Palabras clave: Humic acids | Amino acids | Iron chelates | Lemon tress
Fecha de publicación: 2002
Editor: Marcel Dekker
Cita bibliográfica: Journal of Plant Nutrition. 2002, 25(11): 2433-2442. https://doi.org/10.1081/PLN-120014705
Resumen: Lemon trees cv. Fino were fertilized with mixtures of FeEDDHA and humic compounds (leonardite) or aminoacids. All the treatments improved the iron (Fe) uptake respect to a control fertilized only with FeEDDHA. The effect was more marked with humic substances (HS). The copper (Cu) uptake also increased, which can be a direct effect of the organic compounds, or indirect as a consequence of the release of EDDHA after Fe uptake. Humic compound also improved fruit weight. Vitamin C was affected by all the treatments depending on the ripening condition of the lemons (in a cold chamber or in the field).
URI: http://hdl.handle.net/10045/131518
ISSN: 0190-4167 (Print) | 1532-4087 (Online)
DOI: 10.1081/PLN-120014705
Idioma: eng
Tipo: info:eu-repo/semantics/article
Derechos: © 2002 by Marcel Dekker, Inc.
Revisión científica: si
Versión del editor: https://doi.org/10.1081/PLN-120014705
Aparece en las colecciones:INV - Química Agrícola - Artículos de Revistas

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