Història de l'alimentació i la nutrició a la Comunitat Valenciana
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/10045/35571
Title: | Història de l'alimentació i la nutrició a la Comunitat Valenciana |
---|---|
Authors: | Bernabeu-Mestre, Josep | Galiana-Sánchez, María Eugenia | Trescastro-López, Eva María |
Research Group/s: | Grupo Balmis de Investigación en Salud Comunitaria e Historia de la Ciencia |
Center, Department or Service: | Universidad de Alicante. Departamento de Enfermería Comunitaria, Medicina Preventiva y Salud Pública e Historia de la Ciencia |
Keywords: | Alimentació | Nutrició | Dieta | Història | Comunitat Valenciana |
Knowledge Area: | Historia de la Ciencia | Enfermería |
Issue Date: | Jan-2012 |
Publisher: | Generalitat Valenciana. Direcció General d'Investigació i Salut Pública |
Citation: | Viure en salut. 2012, 91: 13-14 |
Abstract: | Una de les raons que explica la capacitat de la cuina mediterrània per a formular de manera empírica uns principis actius saludables rau en el fet que la producció d'aliments sempre va ser limitada. Esta escassa disponibilitat, a causa de factors estructurals, geogràfics i climàtics, va obligar històricament a estructurar una cuina i establir uns hàbits alimentaris basats en un gran nombre d'aliments i en la necessitat de substituir-los per uns altres quan escassejaven o s'esgotaven, la qual cosa es va traduir en un consum variat i frugal. |
URI: | http://hdl.handle.net/10045/35571 |
ISSN: | 1888-6833 |
Language: | cat |
Type: | info:eu-repo/semantics/article |
Peer Review: | si |
Appears in Collections: | INV - SALUD - Artículos de Revistas Institucional - IUIEG - Publicaciones INV - BALMIS - Artículos de Revistas |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2012_Bernabeu_etal_Viure-en-salut.pdf | 790,39 kB | Adobe PDF | Open Preview | |
Items in RUA are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.