El Pati de la Ciència

Experiències científiques per al xiquetes i xiquets de l'Escola d'Estiu de la Universitat d'Alacant

El Pati de la Ciència és un projecte de divulgació científica que té com a objectiu acostar la ciència a la societat d’una manera diferent de l'habitual, reivindicant-ne el caràcter lúdic i divertit, sense oblidar que es pot ensenyar passant-s’ho bé.

Està dirigit als xiquets i joves (de 6 a 16 anys) que participen en l'Escola d'Estiu de la Universitat d'Alacant (UA), així com a qualsevol altra persona interessada en la ciència.

Les activitats que es desenvolupen són: espectacles científics de física, química i matemàtiques, realitzats per reconeguts divulgadors, i que deixen bocabadats tant xiquets com majors. Tallers científics que desenvolupen els mateixos xiquets i que els estimulen la curiositat. Samarretes científiques amb la caricatura de científics de renom. Regals científics, per a incentivar el caràcter lúdic de la ciència.

El Pati de la Ciència es va posar en marxa l'any 2005 sota el patrocini de la Universitat d'Alacant, que ha apostat per desenvolupar aquest projecte de divulgació científica com a motor de l’alfabetització científica de la societat, començant pels nostres xiquets i joves.

Coordinadoras: Isabel Abril (Departament de Física Aplicada, Universitat d'Alacant) i Mercedes Pastor Blas (Departament de Química Inorgànica, Universitat d'Alacant)
Assesor: Rafael García Molina (Universidad de Murcia)

Navegar