Determination of ultra-trace elements in wine samples by means ETV-ICP-MS
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http://hdl.handle.net/10045/13405
Título: | Determination of ultra-trace elements in wine samples by means ETV-ICP-MS |
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Autor/es: | Grindlay, Guillermo | Mora, Juan | Gras, Luis | Loos-Vollebregt, Margaretha T.C. de |
Grupo/s de investigación o GITE: | Espectrometría Atómica Analítica |
Centro, Departamento o Servicio: | Universidad de Alicante. Departamento de Química Analítica, Nutrición y Bromatología |
Palabras clave: | Electrothermal vaporization | ICP-MS | Wine |
Área/s de conocimiento: | Química Analítica |
Fecha de publicación: | 2007 |
Resumen: | The goal of this work is to evaluate ETV sample introduction for the determination of ultratrace elements in wine samples by ICP-MS. Temperature program, modifier selection and concentration and calibration technique have been studied. Preliminary results show that ETV can be successfully used to perform elemental wine analysis of wine. Nonetheless, analytical results critically depend on the calibration technique employed. |
Descripción: | Presentación realizada en XIV EuroAnalysis, Antwerp, Belgium, 9-14 September 2007. |
URI: | http://hdl.handle.net/10045/13405 |
Idioma: | eng |
Tipo: | info:eu-repo/semantics/lecture |
Revisión científica: | si |
Aparece en las colecciones: | INV - GEAA - Comunicaciones a Congresos, Conferencias, etc. |
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