Determination of ultra-trace elements in wine samples by means ETV-ICP-MS

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Título: Determination of ultra-trace elements in wine samples by means ETV-ICP-MS
Autor/es: Grindlay, Guillermo | Mora, Juan | Gras, Luis | Loos-Vollebregt, Margaretha T.C. de
Grupo/s de investigación o GITE: Espectrometría Atómica Analítica
Centro, Departamento o Servicio: Universidad de Alicante. Departamento de Química Analítica, Nutrición y Bromatología
Palabras clave: Electrothermal vaporization | ICP-MS | Wine
Área/s de conocimiento: Química Analítica
Fecha de publicación: 2007
Resumen: The goal of this work is to evaluate ETV sample introduction for the determination of ultratrace elements in wine samples by ICP-MS. Temperature program, modifier selection and concentration and calibration technique have been studied. Preliminary results show that ETV can be successfully used to perform elemental wine analysis of wine. Nonetheless, analytical results critically depend on the calibration technique employed.
Descripción: Presentación realizada en XIV EuroAnalysis, Antwerp, Belgium, 9-14 September 2007.
URI: http://hdl.handle.net/10045/13405
Idioma: eng
Tipo: info:eu-repo/semantics/lecture
Revisión científica: si
Aparece en las colecciones:INV - GEAA - Comunicaciones a Congresos, Conferencias, etc.

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