La novel·la històrica valenciana actual. Una anàlisi temàtica

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10045/61202
Información del item - Informació de l'item - Item information
Título: La novel·la històrica valenciana actual. Una anàlisi temàtica
Autor/es: Antolí Martínez, Jordi M.
Grupo/s de investigación o GITE: Traducció de Clàssics Valencians a Llengües Europees
Centro, Departamento o Servicio: Universidad de Alicante. Departamento de Filología Catalana
Palabras clave: Novel·la històrica | Literatura catalana actual | Ferran Garcia Oliver | Joan Olivares | Historical novel | Contemporary Catalan literature
Área/s de conocimiento: Filología Catalana
Fecha de publicación: 2016
Editor: University of California, Santa Barbara. Department of Spanish and Portuguese | Institut Virtual Internacional de Traducció (IVITRA)
Cita bibliográfica: eHumanista/IVITRA. 2016, 10: 306-322
Resumen: La narrativa històrica en català i, en concret, al País Valencià viu actualment una florida sense precedents i ha merescut l’interès dels lectors i dels editors, així com també els guardons més prestigiosos. En aquest context, el nostre estudi pretén fer un repàs a la narrativa històrica contemporània escrita en català al País Valencià amb l’objectiu de sistematitzar els temes i els períodes sobre els quals han parat atenció els narradors. Tot plegat s’exemplifica mitjançant l’anàlisi de dues de les obres més recents: La melodia del desig (2014), de Ferran Garcia Oliver, i El metge del rei (2014), de Joan Olivares. | Valencian contemporary narrative is going through an unprecendent revival and has deserved the recognitions of readers and prizes alike. We offer an overview of this narrative and an attempt to systematize its themes and periods. In addition, we offer an analysis of some of the most recent productions: La melodia del desig (2014) by Ferran Garcia Oliver and El metge del rei (2014) by Joan Olivares.
Patrocinador/es: Aquest estudi ha estat desenvolupat al si de l’Institut Superior d’Investigació Cooperativa IVITRA [ISIC-IVITRA] de la Generalitat Valenciana (Programa de la Generalitat Valenciana per a la Constitució i Acreditació d’Instituts Superiors d’Investigació Cooperativa d’Excel·lència [Ref. ISIC/012/042]), i en el marc dels projectes de recerca següents: “Gramàtica del Català Modern (1601-1834)” (MINECO, Ref. FFI2012-37103); "Continuación de la Gramática del Catalán Moderno (1601-1834)" (FFI2015-69694-P [MINECO-FEDER]); "Constitució d’un corpus textual per a una gramàtica del català modern (Gcm)" (IEC, Refs. PT 2012-S04-MARTINES; IEC1-15X ); Digicotracam (Programa PROMETEU per a Grups d’Investigació en I+D d’Excel·lència, Generalitat Valenciana [Ref.: PROMETEOII-2014-018], finançat per FEDER de la UE; i el “Grup d’Investigació en Tecnologia Educativa en Història de la Cultura, Diacronia lingüística i Traducció” (Universitat d’Alacant [Ref. GITE-09009-UA]).
URI: http://hdl.handle.net/10045/61202
ISSN: 1540-5877
Idioma: cat
Tipo: info:eu-repo/semantics/article
Derechos: © eHumanista/IVITRA
Revisión científica: si
Versión del editor: http://www.ehumanista.ucsb.edu/ivitra/volumes/10
Aparece en las colecciones:INV - TRACLAVAL - Articles de Revistes

Archivos en este ítem:
Archivos en este ítem:
Archivo Descripción TamañoFormato 
Thumbnail2016_Antoli_eHumanista-IVITRA.pdf2,61 MBAdobe PDFAbrir Vista previa


Todos los documentos en RUA están protegidos por derechos de autor. Algunos derechos reservados.