New Trends in Beverage Packaging Systems: A Review

Empreu sempre aquest identificador per citar o enllaçar aquest ítem http://hdl.handle.net/10045/50246
Información del item - Informació de l'item - Item information
Títol: New Trends in Beverage Packaging Systems: A Review
Autors: Ramos, Marina | Valdés, Arantzazu | Mellinas-Ciller, Ana-Cristina | Garrigós, María del Carmen
Grups d'investigació o GITE: Análisis de Polímeros y Nanomateriales
Centre, Departament o Servei: Universidad de Alicante. Departamento de Química Analítica, Nutrición y Bromatología
Paraules clau: Active systems | Intelligent systems | Packaging | Shelf-life | Beverages | Volatile compounds | Preservation | Oxygen scavengers
Àrees de coneixement: Química Analítica
Data de publicació: 8-d’octubre-2015
Editor: MDPI
Citació bibliogràfica: Ramos M, Valdés A, Mellinas AC, Garrigós MC. New Trends in Beverage Packaging Systems: A Review. Beverages. 2015; 1(4):248-272. doi:10.3390/beverages1040248
Resum: New trends in beverage packaging are focusing on the structure modification of packaging materials and the development of new active and/or intelligent systems, which can interact with the product or its environment, improving the conservation of beverages, such as wine, juice or beer, customer acceptability, and food security. In this paper, the main nutritional and organoleptic degradation processes of beverages, such as oxidative degradation or changes in the aromatic profiles, which influence their color and volatile composition are summarized. Finally, the description of the current situation of beverage packaging materials and new possible, emerging strategies to overcome some of the pending issues are discussed.
URI: http://hdl.handle.net/10045/50246
ISSN: 2306-5710
DOI: 10.3390/beverages1040248
Idioma: eng
Tipus: info:eu-repo/semantics/article
Drets: © 2015 by the authors; licensee MDPI, Basel, Switzerland. This article is an open access article distributed under the terms and conditions of the Creative Commons Attribution license (http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/).
Revisió científica: si
Versió de l'editor: http://dx.doi.org/10.3390/beverages1040248
Apareix a la col·lecció: INV - NANOBIOPOL - Artículos de Revistas

Arxius per aquest ítem:
Arxius per aquest ítem:
Arxiu Descripció Tamany Format  
Thumbnail2015_Ramos_etal_Beverages.pdf575,88 kBAdobe PDFObrir Vista prèvia


Aquest ítem està subjecte a una llicència de Creative Commons Llicència Creative Commons Creative Commons