Exploration of the Design of Distillation Columns – Beyond Reflux and Tray Count

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Título: Exploration of the Design of Distillation Columns – Beyond Reflux and Tray Count
Autor/es: Gómez-Siurana, Amparo | Font, Alicia
Grupo/s de investigación o GITE: Procesado y Pirólisis de Polímeros | Equilibrio entre Fases
Centro, Departamento o Servicio: Universidad de Alicante. Departamento de Ingeniería Química | Universidad de Alicante. Instituto Universitario de Ingeniería de los Procesos Químicos
Palabras clave: Distillation columns | Optimal feed stage | Feed temperature | Classroom problem
Área/s de conocimiento: Ingeniería Química
Fecha de publicación: 5-feb-2021
Editor: American Society for Engineering Education. Chemical Engineering Division
Cita bibliográfica: Chemical Engineering Education. 2021, 55(2): 104-118. https://doi.org/10.18260/2-1-370.660-123523
Resumen: In this work, different alternatives for locating the optimal feed stage in a distillation column as well as the effect of the feed temperature are studied, by solving a classroom problem. The results obtained permit us to select the best way to optimize the feed stage location as well as to detect what thermal feed phase conditions should be avoided.
URI: http://hdl.handle.net/10045/114974
ISSN: 0009-2479 (Print) | 2165-6428 (Online)
DOI: 10.18260/2-1-370.660-123523
Idioma: eng
Tipo: info:eu-repo/semantics/article
Derechos: © Copyright ChE Division of ASEE 2021
Revisión científica: si
Versión del editor: https://doi.org/10.18260/2-1-370.660-123523
Aparece en las colecciones:INV - GTP3 - Artículos de Investigación sobre Equilibrio entre Fases
INV - EQF - Artículos de Revistas

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